Gosposvetska 1, 2380 Slovenj Gradec

Naš pogled v preteklo leto 2014 in pogled v prihodnje leto 2015

13.12.2014
Domov » Splošno » Naš pogled v preteklo leto 2014 in pogled v prihodnje leto 2015

Za vašo oceno našega minulega dela vam dajem v pregled naše dejavnosti:

1. PODROČJE STROKOVNEGA DELOVANJA

Da bi izboljšali obveščenost naših članov, smo organizirali strokovno predavanje Metke Epšek, dr. med., na temo Vpliv inzulina na hujšanje. Predavanja se je udeležilo 32 naših članov. V skrbi za zdravje naših članov in občanov smo opravili meritve krvnega tlaka v gležnjih in stopalih s pomočjo gospe Minke Zupanc, strokovne sodelavke iz VPD Bled. Zaradi zahtevnosti dela je bilo opravljenih 15 meritev. Tretje predavanje smo organizirali s pomočjo Marjane Predikaka, dr. med., na temo Diabetična noga. Poudariti moram, da je bilo za to temo izredno zanimanje, kajti predavanja se je udeležilo 28 članov in občanov. Zgoraj našteta dejanja nam kažejo skrb DD Slovenj Gradec za osveščenost in zdravje svojih članov.

2. PODROČJE EDUKATIVNIH OKREVANJ

IO društva in člani društva čutijo potrebo po dopustih tudi v zdraviliščih in ob morju. Tako smo se odločili za zdravilišče Terme Lendava, kjer je 18 članov preživelo nepozabnih 7 dni. V tem času smo tudi opravili meritve SK, KT in holesterola.

Naš naslednji cilj je bil Novi Vinodolski, kjer se je sedemdnevnega letovanja udeležilo 52 naših članov. Tudi tu smo opravljali našo osnovno poslanstvo: meritve KS, KT in holesterola.

3. PODROČJE ZABAVNO-ŠPORTNIH AKTIVNOSTI

Kot je znano, k boljšemu počutju bolnikov s sladkorno boleznijo med drugim prispevata tudi zabava in dobra volja, največ pa seveda rekreativna dejavnost. Zato smo tudi na tem področju naredili zelo veliko.

Povedati moram, da s tem naše aktivnosti še niso končane. Na sporedu so še pohodi v sredogorje in redni pohodi v okolici Slovenj Gradca. Enega takšnih pohodov smo imeli tudi v počastitev svetovnega dneva diabetesa. Isto popoldne smo opravili 210 meritev KS, KT in holesterola.

Spoštovani člani in članice, upam, da ste zadovoljni z našim delom.

PROGRAM DELA ZA LETO 2015

Tako kot vsa društva, si moramo tudi mi zastaviti cilje, ki so privlačni in pomenijo obveznost do članov in družbe. Zato imamo program, ki nas bo usmerjal pri delu v letu 2015:

Hvala in lep pozdrav,

Ivan Gašper

Predsednik društva DD Slovenj Gradec

Pokrovitelji in donatorji

Postani član

Skupaj smo močnejši. Včlanite se v Društvo diabetikov za izmenjavo izkušenj o sladkorni bolezni in lažje doseganje ciljev na zdravstvenem, pravnem in socialnem področju.

envelope-omap-markerphone