Gosposvetska 1, 2380 Slovenj Gradec

Letno poročilo 2013

12.12.2013
Domov » Splošno » Letno poročilo 2013

Spoštovane članice in člani društva diabetikov Slovenj Gradec!

Ob koncu leta je naša obveza, da pogledamo uspeh za leto, ki se končuje. Naše osnovno vodilo je bil letni plan dela društva, ki smo ga sprejeli na občnem zboru 01. 03. 2013.
Želim vam predstaviti delo društva in IO društva v letu 2013.

Glavna naloga društva je organiziranje strokovnih predavanj za svoje člane s pomočjo zdravnikov. Tako smo organizirali predavanje dr. Metke Epšek na temo Vpliv inzulina na hujšanje. Drugo predavanje je bilo namenjeno pravilni uporabi merilcev krvnega tlaka, ki ga je predstavila ga. Minka Zupanc iz podjetja VPD Bled.

Naslednja zelo pomembna naloga društva je približanje osnovnih meritev SK, KT in holesterola našim članom in občanom. Skupno smo v letu 2013 opravili 575 meritev SK, 430 meritev KT in 130 meritev holesterola v krvi. Vse te meritve so opravile naše članice v sodelovanju s patronažno službo Zdravstvenega doma Slovenj Gradec.

Zelo pomembna naloga IO društva je tudi organizacija edukativnih oddihov naših članov ob morju in v zdraviliščih. Zadnji dve leti opažamo, da je zelo upadlo zanimanje članov za takšne oddihe. Zato vabimo svoje člane, da se odločijo za organizirane oddihe, kjer je cena oddiha cenejša za več kot 30 %. Letos smo počitnikovali sedem dni v Vrsarju in Rabcu. Moram poudariti, da so udeleženci imeli same pohvalne besede o nastavitvi, hrani in ostali ponudbi. Res pa je, da so bili dnevi v Rabcu hladnejši kot vroče istrsko sonce v Vrsarju. Smo pa spoznali, da na vreme nimamo vpliva.

V našem društvu se lahko pohvalimo s pohodništvom, ki ga izvajamo na obronkih Pohorja in Plešivca, seveda je prilagojeno potrebam naših diabetikov. Aktivni smo tudi v kolesarski in kegljaški sekciji. Imamo tudi sekcijo za pohode v sredogorje. Za te uspehe se moramo zahvaliti vodjem sekcij.

Tudi na področje zabave in izletov ne pozabljamo. V septembru smo organizirali izlet v mesto Kamnik in v dolino rokovnjačev ter furmanov. V pozni jeseni smo se odpravili v najstarejše slovensko mesto Ptuj, kjer smo si ogledali hidroelektrarno Zlatoličje, najstarejše vinsko klet in najlepši grad v Sloveniji. Pozabili nismo niti na naš tradicionalni jesenski piknik na turistični kmetiji Klevž. Na vseh teh srečanjih ni manjkalo dobre hrane in zabave.

Vse zgoraj naštete dejavnosti smo opravili z veliko dobre volje, vendar moram poudariti, da vsa organizacija posameznih aktivnosti vzame ogromno časa in tudi denarnih sredstev, ki pa jih zbiramo z donacijami. In prav našim donatorjem bi se prisrčno zahvalil za pomoč.

PREDLOG PROGRAMA DELA DRUŠTVA DIABETIKOV Slovenj Gradec v letu 2014

Cilj delovanja društva diabetikov je nenehno približevanje dela društva svojim članom. Zato smo pripravili predlog programa dela društva za leto 2014, ki ga bomo lahko potrdili na zboru članov društva na začetku marca 2014.

PREDLOG PROGRAMA DELA PO DEJAVNOSTIH

V letu 2014 bo naša glavna prioriteta strokovnost in osveščanje članov društva, zato načrtujemo v vsakem letnem kvartalu strokovno predavanje ali predstavitev pripomočkov za diabetike. Poskušali bomo opraviti čim več meritev KS, KT in holesterola na vseh prireditvah, kjer je rdeča nit zdravje. Dejavnosti bomo izvajali v celotnem koledarskem letu 2014.

1. Dejavnosti na področju okrevanja

Prvo okrevanje bomo organizirali marca 2014 v enih izmed slovenskih term, če se bo pokazal interes med člani. V juniju 2014 načrtujemo oddih ob morju v Istri. Konec septembra 2014 načrtujemo oddih na enem od otokov v srednji Dalmaciji.

2. Dejavnosti na področju rekreacije in športa

Vse dejavnosti (razen kolesarjenja) bodo potekale vse leto. Pohodi po obronkih Pohorja in Plešivca bodo vsako sredo z zbirališčem pred Novo opremo, ob 16.30, razen če ne bo dogovorjeno drugače. (Odgovorni vodja: ga. Olga Repotočnik, tel. 041 945 664)

Rekreativno kegljanje bo potekalo vsak petek od 16. do 17. ure. (Odgovorni vodja: g. Stane Oblak, tel. 040 603 853)

Kolesarjenje bo potekalo vsak petek z zbirališčem pred centrom Nama nova ob 17:00 uri, če ne bo dogovorjeno drugače. (Odgovorna oseba: ga. Minka Repnik, tel. 041 435 113)

Izleti, srečanja in prireditve so predmet dogovora upravnega odbora s člani.

V letu 2014 načrtujemo dva izleta, enega v juniju v neznano smer, drugega pa v septembru na severno Primorsko. Udeležili se bomo tudi srečanja diabetikov Slovenije v Velenju. V drugi polovici oktobra organiziramo tradicionalni piknik na kmetiji Klevž.

Ivan Gašper
Predsednik društva diabetikov Slovenj Gradec

.

Pokrovitelji in donatorji

Postani član

Skupaj smo močnejši. Včlanite se v Društvo diabetikov za izmenjavo izkušenj o sladkorni bolezni in lažje doseganje ciljev na zdravstvenem, pravnem in socialnem področju.

envelope-omap-markerphone