Gosposvetska 1, 2380 Slovenj Gradec

Zaplesal je najmlajši član slovenjgraškega društva diabetikov

21.06.2011
Domov » Dogodek » Zaplesal je najmlajši član slovenjgraškega društva diabetikov
Nik si pripravlja svoje diabetične kekse
Nik si pripravlja svoje diabetične kekse

Letošnje srečanje sladkornih bolnikov slovenjgraškega društva v popoldnevu prvega marčevskega petka je bilo res prijetno. Dobro voljo so ob zanesenjakih, ki uspešno krmarijo programirane dejavnosti, prenesli s seboj tudi člani. Zato se je bilo veselo s pogledom popeljati po zasedenih omizjih v prostorih Nove Name. Prisluhniti bogati vsebini poročil o delu in novih programih, ter predavanju pedikerke Marjane Kresnik je bilo lepo, privlačno, pa še koristno po vrhu. Še enkrat več nas je presenetila naj predsednica Angela Helbl. Žalostno ob odločitvi, da zaradi bolezenskih težav ne bo več vodila društva naprej. Zasluženo spoštovanje pa je požela, ker je zmogla poiskati pravo osebnost, ki jo bo za krmilom društva zamenjala. Že besede, ki nam jih je po izvolitvi novi predsednik, Ivan Gašper namenil so prižgale vero, da lepi časi tega humanitarnega društva ostajajo. Na kraju pa smo občudovanje, da bo ostala v izvršnem odboru, torej naša Angela Helbl, še vsi prisotni odeli v zahvalo s sliko hribčkov Uršlje gore, umetnino prof. Karla Pečka.

Med nasmejanimi obrazi pa so žareča lička in otroško veselje najmlajšega člana našega društva vzbujala občudovanje posebne sorte. Vanj so se zlivali zvoki aplavza, s katerim smo Nika toplo pozdravili, ter navdušenje, ko je srečen zaplesal. Pa tudi kakšna solza ob razmišljanju, da si dvajset mesečni fantič vendarle ne zasluži tako grenkega otroštva. Ob Nikovih bolezenskih težavah sta kar nekaj noči prebedela skrbna starša. Njun sum, da bi mu lahko botrovala sladkorna bolezen, je bil žal upravičen. Ob zdravniški pomoči na pediatriji  v Ljubljani, za sinka prikrajšanega tudi za druženja v vrtcu, svetle trenutke iščeta mamica in očka. Ker rad prisluhne glasbi je zanj nikoli ne zmanjka. Zato je ob prijetnih zvokih zaplesal tudi na srečanju sladkornih bolnikov. Najmlajšemu članu slovenjgraškega društva so trenutki vedrine prehitro potekli. Nakremžil je obrazek, ko je moral domov, saj bi še plesal in se veselil. Ko smo mu pomahali ob slovesu pa nam je vendarle odmahal. Da bi ob zdravljenju inzulinska črpalka uspešno uravnavala ritem njegovega sladkorja pa je želja, ki sem jo zapisal v imenu vseh, ki Niku želimo še veliko prijetnih trenutkov. 

Marjan Križaj

Pokrovitelji in donatorji

Postani član

Skupaj smo močnejši. Včlanite se v Društvo diabetikov za izmenjavo izkušenj o sladkorni bolezni in lažje doseganje ciljev na zdravstvenem, pravnem in socialnem področju.

envelope-omap-markerphone