Gosposvetska 1, 2380 Slovenj Gradec

Pregled aktivnosti za jesen 2012

21.10.2012
Domov » Družabno » Pregled aktivnosti za jesen 2012

Pregled aktivnosti društva v jeseni2012 nam pokaže visoko aktivnost in delavnost naših članov za izpolnjevanje plana, ki smo si ga zastavili v začetku leta.

Pomembni dogodki

Pregled aktivnosti 2012

1. Sodelovanje našega društva na Dnevu drugačnosti v Slovenj Gradcu, je vzbudilo veliko zanimanja pri naših občanih za dejavnost društva diabetikov, kar se je pokazalo pri merjenju sladkorja v krvi, ki ga je opravilo 132 občanov. Petdeset naših občanov pa se je odločilo tudi za merjenje holesterola v krvi. Kontroli KS in holesterola smo opravili pred znanimi obrazi, kot je na primer g. Hanžek bivši varuh človekovih pravic.

Oglej si galerijo

2. V mesecu septembru smo organizirali predavanje o aparatih za merjenje KS, konkretno za aparat Accu-CHECK Mobile. Tehnično zmogljivost aparata nam je predstavil g. Janko iz firme Roche Ljubljana. Prednost aparata je njegova preglednost podatkov in združljivost z računalniki. Predavanja oziroma predstavitve se je udeležilo petindvajset naših članov.

Oglej si galerijo

Pregled aktivnosti 2012
Pregled aktivnosti 2012

3. Za nas naj pomembnejši dogodek jeseni je bil sedemdnevni edukativni oddih v hotelu Talaso Strunjan. Udeležilo se ga je petintrideset članov društva, ki so preživeli sedem prijetnih dni v druženju in športnih aktivnosti.

Tudi ob tem dogodku nas je spremljala sladkorna bolezen in zato smo jo morali spremljati vsakodnevno z merjenji KS, holesterola in krvnega tlaka. Nismo pozabili na izobraževanje naših članov, organizirano je bilo predavanje vpliva sladkorne bolezni na fizične aktivnosti sladkornih bolnikov.

Oglej si galerijo

4. Člani DD Slovenj Gradec dajemo tudi pomemben pomen izobraževanju. Tako smo v sodelovanju s srednjo zdravstveno šolo Slovenj Gradec opravili tečaj računalništva v projektu SIMBIOZA.

V sklopu izobraževanja smo tudi organizirali strokovno predavanje dr. Marjane Predikaka z tematiko HIPOGLIKEMIJA in sladkorni bolnik. Predavanja se je udeležilo petindvajset članov društva.

Oglej si galerijo

Pregled aktivnosti 2012
Pregled aktivnosti 2012

5. Zaključek jesenskih aktivnosti smo končali z društvenim piknikom, ki se ga je udeležilo sedeminosemdeset članov. Uživali smo ob dobri hrani, narodni glasbi, športnih aktivnostih in prijetnih sprehodih okrog kmečkega turizma Klevž. Kot že večkrat nas je presenetila ga. Erika, profesorica na srednji zdravstveni šoli, s svojimi dijaki. Ga. Erika nam je pripravila strokovno predavanje o prvi pomoči kakor o pomoči sladkornim bolnikom.
Dijaki pa so nam ponudili brezplačne ročne masaže, kar smo takoj tudi izkoristi . Za ta presenečenja smo jim zelo hvaležni.

V takem prijetnem vzdušju smo končali naše jesenske aktivnost.

Oglej si galerijo

Predsednik društva diabetikov Slovenj Gradec
Ivan Gašper

Pokrovitelji in donatorji

Postani član

Skupaj smo močnejši. Včlanite se v Društvo diabetikov za izmenjavo izkušenj o sladkorni bolezni in lažje doseganje ciljev na zdravstvenem, pravnem in socialnem področju.

envelope-omap-markerphone