Gosposvetska 1, 2380 Slovenj Gradec

Izlet v neznano - AVSTRIJSKO KOROŠKA

Domov » Aktivnosti » Izlet v neznano - AVSTRIJSKO KOROŠKA

Prijetno razpoloženi smo se v torek 14.junija zapeljali iz Slovenj Gradca proti mejnemu prehodu Vič do Celovca, kjer smo si ogledali stari del mesta s središčem Alter Platz in zmajev vodnjak Lidwurmbrunnen. Prijazen vodič nam je dal nekaj prostega časa za kavico, kjer smo v kavarnah na prostem uživali tudi ob prijetni glasbi.
Pot nas je vodila ob Vrbskem jezeru, ki je posijan z urejenimi plažami in s prestižnimi hoteli.
Ustavili smo se v čarobni Vrbi, se sprehodili ob obali jezera in občudovali skrbno negovane cvetlične nasade, ki so z živahnimi barvami cvetlic krasili obalo jezera in prestižne hotele.
Po nekaj kilometrih vožnje smo prispeli do kraja Beljak v bližino Osojskega jezera, kjer se nahaja velik rezervat- Opičja gora. Tu prosto živi več kot 180 opic, vrste japonski Makaki.
Ker so le-te v naravi precej ogrožene, je takšen park za ohranitev te vrste nadvse dobrodošel. Z navdušenjem smo se sprehodili po parku in opazovali njihove norčije.
Po zanimivem doživetju smo se povzpeli do gradu Landskorn, kjer se je odprl čudovit pogled proti Beljaku in si ogledali velike orle, ki so pridno ubogali svoje dreserje.
Dan se je začel počasi poslavljat in prav tako tudi naše razvajanje. Odpravili smo se proti domu in se ustavili še v Prevaljah na zgodnji večerji. Polni lepih vtisov smo srečno prispeli domov.Fanika Slemnik

Pokrovitelji in donatorji

Postani član

Skupaj smo močnejši. Včlanite se v Društvo diabetikov za izmenjavo izkušenj o sladkorni bolezni in lažje doseganje ciljev na zdravstvenem, pravnem in socialnem področju.

envelope-omap-markerphone