Gosposvetska 1, 2380 Slovenj Gradec

Izlet v neznano

11.05.2012
Domov » Izlet » Izlet v neznano

Z novim letom 2012 se pričenjajo nove aktivnosti DD Slovenj Gradec Po uspešno opravljenem občnem zboru, smo pričeli izvajati naloge, ki smo si jih zadali v letnem planu. Upam, da je bila prva polovica leta za naše društvo, člane in članice zelo aktivno. Na zdravstvenem področju organiziramo vsako tedensko merjenje KS v društveni pisarni. Izredno smo bili aktivni na vsako tedenskih pohodih, kolesarjenjih in kegljanju, kar gre zahvala voditeljem teh aktivnosti. Najprej smo se dne 11.5. podali na društveni izlet v neznano.

Že ob vstopu v avtobus je med 56 udeleženci zavladala radovednost,kam smo namenjeni. Vendar je program predvideval ,da kraje obiska ugotovimo na kvizu na avtobusu. Priznati moramo da naši člani zelo dobro poznajo svojo Slovenijo. Kraji obiska so bili odkriti ob prijetni vožnji po Šaleški dolini.

Prvi cilj je ugotovljen, da obiščemo romarsko cerkev Sv.Frančiška Ksaverja, kjer smo si ogledali muzej duhovniških oblačil neprecenljive vrednosti.

Naš naslednji naš cilj je bil ogled Breničevega  mlina v Spodnji Rečici, sam lastnik je nam razložil pridobivanje moke posebej pa bio moke, ki se Uporablja za peko diabetičnega peciva, ki smo ga tudi imeli za degustacijo.

Naš tretji cilj je bil Mozirski gaj, kjer smo si ogledali vse znamenitosti kljub temu, da tulipani niso bili več v cvetu, smo bili zadovoljni z ogledom. Tu smo se odpočili pred izdatnim kosilom v restavraciji KZ Mozirje. Pot je nas nazaj do Velenjskega jezera, kjer smo si privoščili hladno pivo in dobro kavo.S tem smo zaključili prijetno druženje in se vrnili na izhodiščno točko.

Pokrovitelji in donatorji

Postani član

Skupaj smo močnejši. Včlanite se v Društvo diabetikov za izmenjavo izkušenj o sladkorni bolezni in lažje doseganje ciljev na zdravstvenem, pravnem in socialnem področju.

envelope-omap-markerphone