Gosposvetska 1, 2380 Slovenj Gradec

JESENSKO OKREVANJE V STRUNJANU

Domov » Aktivnosti » JESENSKO OKREVANJE V STRUNJANU

Kljub temu, da je nevarnost okužbe s koronavirusom omejila naše dejavnosti, smo uspeli realizirati težko pričakovani oddih v Strunjanu. V dežju in v oblake odeto nedeljo, smo se iz Slovenj Gradca odpeljali proti morju.Po prijaznem sprejemu v recepciji, smo se odpravili v sobe, ki smo jih rezervirali v Vilah hotela Svoboda. Kar v dežju smo se odpravili na kratek sprehod po lepo urejenem parku do obale.

V naslednjih dnevih, ki so sledili, smo bili disciplinirani z navodili, ki smo jih dobili glede gibanja po hotelu, kako in kaj smemo in ne smemo, kako se bo odvijal naš oddih v tem času epidemije in koliko bodo omejene naše dejavnosti. Z maskami na obrazu smo hodili bolj vsak zase, ni bilo druženja tako kot nam je bilo v navadi, pogrešali smo sproščenost in humor, kot ga lahko naredi le skupina.

Obiskovali smo bazen in se udeleževali vodne aerobike, rekreacije s fizioterapevtom, ki nam je hkrati predaval o pravilnem razgibavanju telesa, ki je še kako pomembno za zdravje sladkornega bolnika.

Tudi sonce nas je božalo nekaj dni, tako da smo lepe dneve izkoristili za nordijsko hojo, sprehodili smo se do Strunjanskega križa, do Izole in Portoroža. Nekajkrat  smo obiskali dihalne vaje in strokovnjak nam je pripravil  predavanje na prostem s temo – pravilno dihanje med hojo. Nekaj korajžnih članov pa je izkoristilo kopanje v zelo svežem morju.

Na srečo smo se vrnili čili in zdravi, z upanjem, da se bo življenje normaliziralo, da se bomo lahko družili in nadoknadili zamujeno.

Pokrovitelji in donatorji

Postani član

Skupaj smo močnejši. Včlanite se v Društvo diabetikov za izmenjavo izkušenj o sladkorni bolezni in lažje doseganje ciljev na zdravstvenem, pravnem in socialnem področju.

envelope-omap-markerphone