Gosposvetska 1, 2380 Slovenj Gradec

Zdravstvena šola Slovenj Gradec in slovenjgraški diabetiki

10.05.2012
Domov » Dogodek » Zdravstvena šola Slovenj Gradec in slovenjgraški diabetiki

Zdravstvena šola Slovenj Gradec in slovenjgraški sladkorčki z roko v roki, v pravem pomenu besede. Dijaki, tretjih letnikov, omenjene zdravstvene šole, v okviru učnega programa, pridobijo osnove znanja o klasični masaži. Na tem področju pridno pridobivajo ročne spretnosti pod budnim očesom mentorice. Ob zaključku šolskega leta se je porodila misel, da bi lahko osvojeno znanje in prvi pravi pristop do uporabnikov praktično tudi prikazali.

K sodelovanju smo s pomočjo naše razredničarke, povabili člane Diabetičnega društva Slovenj Gradec in jih prosili, če bi bili naši »modeli«. Člani društva so se povabilu z veseljem odzvali in so bili pripravljeni sodelovati pri projektu. Masažna miza, profesionalen odnos dijakov, dišeče olje, ter znanje in ročne spretnosti, so hitro premagale začetne težave pri prvem nastopu.

Člani društva so masažo in njen blagodejni učinek na telo sprejeli z nasmehom, dobro voljo in toploto v srcih. Med člani in dijaki se je razvila spontana, prisrčna komunikacija, ki ni napisana v nobenem učbeniku. Zadovoljstvo udeležencev je vlilo novo moč dijakom in potrudili so se še bolj.

Kot razredničarka, ne znam opisati zadovoljnega sijaja z obrazov udeležencev, ki so zapuščali prostore specialne učilnice. Prijetno utrujeni, rdečih lic in nasmejani. Ne vem, komu je bilo lepše, njim ali dijakom izvajalcem, kajti cilj je bil dosežen in izpolnjen.

Po masaži smo pred učilnico rekli z člani še kakšno besedico, se poslovili z željo, da se še vidimo in da takšno razvajanje za srce, telo in dušo ob priliki še ponovimo.

Zmagovalci so bili tudi dijaki, ki so dokazali, da so se naučili in osvojili znanja klasične masaže. Kar pa je še bolj pomembno, stkali so niti prijateljstva z člani diabetičnega društva in naredili za njih nekaj dobrega.

ZAHVALA velja mentoricama modula masaže, Zdenki Kočivnik Lesjak in Dariji Katanec, ki sta pomagali pri izpeljavi projekta in pri pridobivanju praktičnih veščin klasične masaže.

ZAHVALA velja tudi vsem udeležencem, ki so se povabilu odzvali in obiskali našo specialno učilnico v prostorih zdravstvene šole.

Dijaki in mentorji se takega sodelovanja veselimo tudi v prihodnje, ne samo zato, da preverimo svoje znanje in veščine, ampak da gradimo medosebni odnos, spoštovanje in srčno kulturo do sočloveka.
Če so bili naši gostje zadovoljni, smo zadovoljni tudi mi in naš namen je v celoti izpolnjen.


Razredničarka: Pevnik Erika


TJAŠA TIROVIČ: Stisk roke gospe, ki sem jo masirala in njene iskrice v očeh ter njen vesel nasmeh na ustnicah in hvaležnost, so bile zame največje plačilo za moj trud.

ALJAŽ KRAJNC: Člani diabetičnega društva Slovenj Gradec, še se bomo videli in sodelovali. Lepo nam je bilo v Vaši družbi.

ZAHVALA pa gre tudi naši razredničarki Eriki Pevnik, ki je tudi članica Diabetičnega društva Slovenj Gradec in vemo, da je ponosna na svoje dijake.

Pokrovitelji in donatorji

Postani član

Skupaj smo močnejši. Včlanite se v Društvo diabetikov za izmenjavo izkušenj o sladkorni bolezni in lažje doseganje ciljev na zdravstvenem, pravnem in socialnem področju.

envelope-omap-markerphone