Gosposvetska 1, 2380 Slovenj Gradec

MEŠKOVA POT

30.07.2021
Domov » Dogodek » MEŠKOVA POT

Pot se prične in konča pri cerkvi sv.Roka na Selah. Pohodna pot je v spomin na duhovnika in pisatelja Franca Ksaverja Meška , kjer je opravljal svojo službo po pobočjih hribovskih vasi Sel in Vrh.

Gospa Repotočnik Olga nas vsako leto popelje po poti, ki vodi mimo mnogih kmetij, kapelic in skozi gozdne poti, o katerih je Meško pisal v svojih novelah. Ob robu gozda pot pelje mimo Dularjevega grebena, kjer po prečkanju ceste zopet zavije v gozd, mimo zelo stare lipe, ki bi jo naj zasadil češki kralj Otokar. Vzpeli smo se na Koplenov vrh. Tam je spomenik padlim borcem v času NOB in pot se nadaljuje do cerkvice sv. Neže, ki je skrita v nekakšni jami. Povzpnemo se po strmem bregu in pridemo do gostilne Neža, kjer se oddahnemo in okrepčamo. Po šestih urah hoje in 14 km prehojene poti nas je večina pohodnikov ostalo in počakalo na voznike, ki so se vrnili po krožni poti nazaj do sv.Roka po avtomobile.

( Fanika Slemnik)

Pokrovitelji in donatorji

Postani član

Skupaj smo močnejši. Včlanite se v Društvo diabetikov za izmenjavo izkušenj o sladkorni bolezni in lažje doseganje ciljev na zdravstvenem, pravnem in socialnem področju.

envelope-omap-markerphone